Hoe ik mijn foto’s bewerk

IMG_6886

Kijk me nou staan… als een soort godin… Oh, als ik dit soort foto’s altijd achteraf bekijk en erbij ga nadenken wat ik nou precies aan het doen ben, schaam ik me diep. Wat denk ik wel niet? Maar toch is dit de foto waarbij ik het meest de vraag kreeg; “Marttttt, hoe doe je dat toch????” of “Jouw foto’s zijn altijd zooooo mooi!” Nou meid, jouw foto’s worden vanaf nu even mooi, want hierbij onthul ik mijn geheimen…….

Hier zie je twee foto’s. De linker is onbewerkt en de rechter is bewerkt (duh). Van een bewolkte dag heb ik er een tropische dag van weten te maken, knap hè? Ik moet je zeggen dat ik wel heb nagedacht over deze foto en had die leuke bloemenkrans al gekocht in Nederland met het idee; hier wil ik een foto mee maken! Dus zodoende. Voor deze foto heb ik alleen de App Snapseed gebruikt:

IMG_8868

Oke, hoe kan ik dit goed en makkelijk uitleggen? Je ziet hier het mapje ‘Tools’ open staan. Ik begin altijd met een filter. De filters vind je onder ‘Korrelige film’. Mijn favoriet is L04 of L05. Hierna ga ik over op de ‘Tooncontrast’. Hiermee moet je gewoon een beetje spelen en kijken wat jij mooi vind of wat bij jou feed past. Als ik dat heb gedaan ga ik verder met ‘Selectief’. En hiermee bepaal je eigenlijk je hele foto. Wil je, je broekje iets lichter? Dan zoom je in op je broekje en kan je dat gedeelte lichter maken. Wil je wat meer structuur in de lucht? Klik op de lucht en bepaal de grootte met je vingers en breng meer structuur aan. ‘Selectief’ heeft vier opties: helderheid, contrast, verzadiging en structuur. Je moet er gewoon even mee spelen en dan word je er vanzelf handig in!

Dan hoor ik je denken.. die roze lucht….. Die roze lucht heb ik gekregen door het kopje ‘Curves’ en echt GEEN IDEE hoe ik het soms zo roze of geel krijg. De ene keer lukt het me wel en de andere keer is het niet te doen. Dus again, speel ermee en probeer wat uit!

Dit zijn twee verschillende foto’s, maar ik heb niet meer de originele foto van de rechter dus heb ik deze gebruikt. Het komt op hetzelfde neer. Foto 2 was net zo donker als foto 1 en heb ik weer met de App Snapseed zo gekregen als hoe die nu is. Met ‘Selectief’ heb ik de hele foto heel helder gemaakt en ben ermee gaan spelen. Ook kun je met ‘Penseel’ in één keer je hele foto lichter maken. Verder zijn de lampjes feller en heb ik de rode tinten wat sterker gemaakt. Met deze foto kreeg ik bijna 1400(!) likes op mijn Instagram! (Vond ik best veel haha).

Dit was mijn Birthday foto! En ja wéér heb ik alleen de App Snapseed gebruikt. Filter, tooncontrast, selectief… Ik vind de kleuren in deze foto zelf heel leuk en net zoals op de foto’s hierboven zie je dat ik erover heb nagedacht en precies weet hoe ik het hebben wil.

En dan als laatst; DE STERRETJES! Toen ik dit net ontdekte waren de sterretjes bijna in elke foto van mij te zien. Nu ben ik er wel een beetje klaar mee en kun je natuurlijk ook overdrijven zoals op deze foto. Toch word de vraag mij vaak gesteld hoe ik dat voor elkaar krijg. Nou, dat krijg ik voor elkaar met de App MOLDIV, maarrrr….. het kost geld.
Onder het kopje ‘Texturen’ vind je tientallen verschillende soorten sterren om je lucht helemaal onder te gooien. Ook is het mogelijk om een zonnetje erin te plaatsen. Die gebruik ik nog steeds wel vaak, aangezien de zon altijd ver te zoeken is in Nederland.. maar dat is hoe ik het doe. Alsjeblieft.

Hier zal ik nog even een paar tips op een rijtje voor je zetten:
1. Download NU de App PINTEREST! (Hier haal ik mijn inspiratie vandaan)
2. Denk na over hoe je een foto wil hebben 
3. Stop energie in een foto (wil je bloemen op de foto? Koop bloemen)
4. Zoek een Instagram-boyfriend 
5. Snapseed – Korrelige film – Tooncontrast – Selectief
6. Blijf proberen en proberen en proberen, want ik ben zelf ook nog lerende 

Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad en ben heel benieuwd naar de foto’s!
Voor al mijn foto’s kun je natuurlijk terecht op mijn Instagram: @martjebeukerring
en heb je nog vragen dan zijn die natuurlijk hartstikke welkom!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s