Oh mijn god. Wat een jaar was dit. Omdat er zoveel is gebeurd leek het me leuk om een soort terugblik te werpen op het afgelopen jaar. Dus daar komt ie:

IMG_7919

Vorig jaar met oud en nieuw had ik nooit kunnen weten dat dit jaar zo anders zou lopen dan ik had gedacht. Na bijna 6,5 jaar een relatie te hebben gehad hadden Nick en ik besloten er een punt achter te zetten. Dat is natuurlijk niet leuk en het makkelijkste wat er is en hebben we er veel moeite mee gehad. Ook is onze reis naar Thailand dus niet doorgegaan helaas. Maar als ik naar Thailand was gegaan had ik nooit dit mooie huisje nu gehad, dus een klein gelukje bij een ongeluk.
Ook ondanks Nick en ik onze relatie hadden beëindigd was hij er voor me zoals niemand anders dat kon in de periode dat ik mijn oma verloor en zal hem daar altijd dankbaar voor blijven.

Dit is echt heel raar om te zien en te bedenken dat ik een paar maanden geleden nog zo lekker bij m´n oma in de tuin zat en aan tafel. Allemaal wisten we dat het er aan zat te komen dat ze zou overlijden. Toch schoof ik die gedachte altijd een klein beetje weg en deed ik af en toe alsof ze nog jaren mee ging, maar helaas….

IMG_7930IMG_7931

Op 22 juli om 20:00 is ze overleden. De tranen rollen nog over m´n wangen als ik terug denk aan dat moment ervoor. Dat ik thuis eten wilde bestellen om kwart voor acht, maar het niet kon. Het voelde niet goed en ik MOEST eerst nog even weten hoe het ging met oma. Niemand kreeg ik te pakken en om 20:03 ging de telefoon. Ik mis er nog steeds zo erg en zo verschrikkelijk. Die leegte zal nooit meer opgevuld worden..

img_1867

Na die periode, dat m´n relatie uit was en ik oma verloor, ging het even niet meer zo goed allemaal. Ik dacht van wel, maar als ik nu terug kijk op die periode denk ik; waar was je mee bezig? Ik propte elk gevoel wat ik maar kon hebben heel ver weg en sloot me af van het verdriet. Ik vluchtte alleen nog maar naar het uitgaan en ging elk weekend door en door en door. Zo erg door dat ik me telkens ziek voelde. Nu eindelijk op dit moment merk ik pas dat ik de rust heb gevonden en alles langzaam aan verwerk. Als ik me nu verdrietig voel durf ik het toe te laten en ga ik gewoon lekker een potje janken op de bank met jankmuziek op. Misschien beetje dramatisch, maar dan probeer ik maar even aan alles wat er is gebeurd te denken en ben ik het de volgende dag toch weer een beetje kwijt.

Ook heb ik dit jaar op vier verschillende adressen gewoond. Even op volgorde: De eerste foto is bij Nick, de tweede op Marken, de derde bij opa en de laatste in mijn eigen eerste huisje. Ook had dit veel invloed op mij dat ik mijn huisje met Nick kwijt raakte. Ik had daar al m´n spulletjes en moest uiteindelijk verhuizen naar Marken. Mijn allerliefste moeder probeerde er echt het beste van te maken, maar toch miste ik te erg Purmerend en besloot ik tijdelijk bij m´n opa en zijn nieuwe hond Droppie te gaan wonen tot ik iets had gevonden voor mezelf. Nooit wetende dat ik al binnen twee weken!!! een huisje zou vinden midden in het centrum van Purmerend. Omdat ik op zoveel verschillende plekken had gewoond lagen er ook overal spullen en eindelijk ligt alles weer op één plek in m´n eigen huisje ❤

IMG_7939

Hier nog even de foto waarop ik zoooooo gelukkig was en de sleutel kreeg!

 Ook bleek dit jaar plotseling Brookie zwanger te zijn en gaf ze mij mijn super lieve tweede katje Brody! Brookie en Brody zijn echt m´n alles. Ik had ze dan ook zo gemist dat ik niet meer bij Nick woonde. Gelukkig zijn ze nu weer heerlijk bij mij en liggen we elke avond knuffelend op de bank met z´n drie´tjes.

img_1863IMG_7920img_9348img_24991

Verder wil ik toch echt even in het speciaal deze aller aller aller aller beste vriendinnen bedanken voor alles. Lana, Romy, Tessa en Melissa zijn toch echt wel degene die mij echt hebben geholpen toen ik me echt kut voelde. Duizend gesprekken, adviezen verder hebben mij echt wel een beetje gebracht naar waar ik nu ben. Ik zou me geen betere vriendinnen kunnen wensen en I LOVE JULLIE VERY MUCH ❤

Natuurlijk heb ik nog veel meer lieve vriendinnen en hebben we weer zat avondjes gehad dat we weer veel te veel dronken, te hard hebben gelachen en teveel hebben gegeten ❤

Ook zijn er weer genoeg feestjes geweest dit jaar! En wat waren ze allemaal weer leuk en gezellig. Dit jaar moet ik er even iets minder meepikken aangezien er niet héél veel geld meer overblijft nu ik een huis heb, maar ik ben er ook al zo vaak allemaal geweest dat het nu wel een keertje genoeg is. Tijd om volwassen te worden hahaha.

Ik ben trouwens nog nooit zo vaak naar het strand geweest als afgelopen jaar haha. Jezus, sowieso wel 2 keer in de week ging ik weer richting Castricum. Die luxe bedjes hadden we helemaal uitgevonden hoor. We namen geen genoegen meer met de andere bedjes, dus om acht uur gingen we telkens al richting het strand. Echt heerlijk!

Dit jaar was mijn familie weer even belangrijk voor me zoals alle jaren. Ik zou echt niet weten wat ik zonder ze allemaal zou moeten. Ik word altijd zo vrolijk van iedereen en iedereen draagt echt z´n eigen steentje bij. Ook heb ik sinds het overlijden van m´n oma weer contact met m´n vader en is mijn familie eindelijk weer compleet om mij heen. Mist er natuurlijk eentje, maar ach, die kijkt trots toe vanaf boven naar ons allemaal ❤

img_9150

Toch moet ik er toch ook eentje in het speciaal bedanken voor alles en dat is m´n mama, want zonder jou was ik echt nergens. Dit jaar heb je mij zoveel geleerd, zoveel geholpen en mij zo vaak getroost dat ik alleen nog maar meer van je ben gaan houden dan ik al deed ❤ Bedankt voor dat je mij hebt laten zien dat er altijd een lichtje is aan het einde van de tunnel, MAAR STOP MET SPULLEN KOPEN VOOR MIJ VIA MARKTPLAATS! I love you (en ik weet dat je dit leest)

IMG_7922

Kon ook nog een foto vinden dat ik heb gesport dit jaar! 1 keer per week was m´n goede voornemen. Dat is helaas 4 keer per jaar geworden.. Gaat de goede kant op!

IMG_7935IMG_7936IMG_7937IMG_7938

Bikiniproof was ik dus niet helemaal op vakantie.
Omdat ik niet meer een vakantie op de planning had staan besloot ik bij te boeken naar Curacao met de meiden en dat is thank god gelukt, want wat was dit een TOP vakantie. Het leek even wat minder te worden, want ik was dood ziek toen we de lucht in gingen, maar de zon heeft me erg goed gedaan en binnen een week was ik opgeknapt! We hebben heerlijk genoten met z´n alle en ik wil écht weer snel terug!!!

Afgelopen week was het natuurlijk ook kerst en had ik weer een druk schema. Voor het eerst vierde ik kerst in mijn nieuwe huisje en had ik een brunch bij opa en een kerstdiner bij de andere opa en oma met de familie. Tweede kerstdag moest ik aan het werk en was het super druk. In de avond plofte ik op de bank en bestelde ik sushi.

HQDZ4503

Ook had ik een soort fotoshoot in m´n eentje thuis. Jezus, dat mis ik wel hoor. Iemand die ff de hele tijd foto´s van me kan maken haha. Het zweet stond op m´n rug van het heen en weer rennen naar de camera en die katten lokken met snoepjes. Maar dit is het resultaat! Gezellig he!

IMG_7914

En daar staan we dan. Op de laatste dag van 2018 in mijn eigen huis, zonder vriend, met de katten, waar we vanavond oud en nieuw gaan vieren met de meiden. Echt, wat-een-jaar. Hoeveel kan er veranderen? Toch, ondanks al het verdriet dat er is geweest, probeer ik dankbaar te zijn voor alles wat ik nu heb. De beste vriendinnen, de allerliefste familie, de schattigste katten, het leukste huisje, een goede gezondheid, een leuke baan en eindelijk een soort van rust. Ik heb heel veel geleerd van het afgelopen jaar en probeer nu alleen maar te genieten van alle dingen die komen gaan en me te focussen op dingen die mij gelukkig maken. 2019 I´m ready for ya!

One Reply to “BYE 2018”

  1. Lieve Martje, ik hou van jou. 6,5 jaar ook een deeltje van mijn leven. Je weet dat jij in mijn hart zit. Ik wens jou alle geluk van de wereld. Ergens diep van binnen hoop ik natuurlijk dat jullie ooit de draad weer op kunnen pakken. Het belangrijkste is dat je lekker in je vel zit en gelukkig bent.
    Liefs Sas ❤️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: