MORNING ROUTINE 2019 (day off)

Zoals ik in mijn vorige weekblog al zei, ik ben he-le-maal fan van morning routines kijken op YouTube of ze lezen op een blog. Ik wilde dat ook perse een keer doen, dus ben ik vanmorgen aan de slag gegaan;

IMG_0129

1. “Uitslapen” tot 9:00
Als ik vrij ben zet ik (natuurlijk) geen wekker en probeer ik zo lang mogelijk uit te slapen. Het is telkens weer een wonder als ik de 9:00 haal. Negen van de tien keer ben ik namelijk standaard om half 8 wakker en dan ook echt klaar wakker. Het allereerst wat ik doe is, super slecht, op m´n telefoon kijken. Zo zo zo verslaafd haha. Als ik bij ben met alles te checken gooi ik mezelf uit bed en doe ik mijn allerlekkerste badjas aan en sloffen. Ook open ik meteen mijn slaapkamerdeur waarachter Pixi en Brody op mij zitten te wachten!

2. Legen en opfrissen
Daarna ren ik zowat naar de wc en zit ik ongeveer een kwartier te plassen. Hahaha nee, maar ik moet altijd zó nodig als ik wakker word. Daarna loop ik eigenlijk meteen naar m´n badkamertje en was ik als eerst m´n gezicht met mijn dr. organic skin clear. Daarna spoel ik het af met koud water en ben ik zo goed als schoon haha. Ja, als ik vrij ben loop ik soms echt als een zwerver én met ongewassen haar door het huis.

IMG_0130

3. Pixi en Brody
Na mezelf te hebben verzorgd is het tijd voor mijn aller liefste katjes die dood gaan van de honger. Op deze foto zie je ze ook echt miauwen haha, zo lief. Ook knuffel ik eventjes met ze en kijk ik super verliefd naar ze. Echt zo een creep hahah, maar mijn hart voelt zo vol met liefde als ik naar ze kijk. Kattenliefhebbers zullen mij begrijpen.

4. Muziek luisteren
Daarna zet ik eigenlijk altijd mijn MORNING COFFEE Spotify lijst op. Mijn favoriete liedje daarvan is nu Lost on you van Lewis Capaldi. Deze lijst zou ik nou niet aanbevelen als je een goed humeur wilt krijgen, want depressievere muziek kan je haast niet vinden op Spotify. But I love it. Hoe zieliger, hoe beter haha.

5. Huishouden
Voordat ik ook maar een koffie neem of een ontbijtje, moet éérst mijn huishouden op orde zijn. Ik kan er zo niet tegen dat als ik rustig op de bank zit het een bende is in huis. Ook vind ik het eigenlijk maar een kleine moeite. Muziek op de achtergrond en even gaan met die banaan. Als het me lukt om niet tussendoor op mijn telefoon te kijken ben ik ongeveer met een uurtje wel klaar! Ik denk ook super vaak aan: ´In het straatje van ooit, staat het huisje van nooit.´

IMG_0134

6. Sfeer maken
Na hard werken is het natuurlijk tijd voor gezelligheid. Ik doe mijn kerstboom aan en wat kaarsjes. Ook bedenk ik me pas na het schoonmaken wat ik die dag wil gaan doen en kijk ik of er iemand wil gaan lunchen etc. Vandaag was m´n planning om zo min mogelijk uit te voeren en tijd voor mezelf te nemen. Het enige wat moest gebeuren was mijn gedicht afmaken voor Sinterklaas!

IMG_0139

7. COFFEE TIME
Het belangrijkste van de hele morning routine, KOFFIE! Omdat ik voor m´n buik geen zuivel meer wil eten en drinken moest ik opzoek naar een melkvervanger. Eindelijk heb ik er één gevonden die echt super lekker is, nog lekkerder dan gewone melk vind ik! Ik ben echt ver-slaafd. Mayonaise en deze koffie, jam jam jam. Je kunt deze gewoon trouwens halen bij de Albert Heijn.

8. Youtube for life
Nadat ik m´n koffie heb gezet plof ik dan eindelijk neer op de bank en kijk ik vlog, na vlog, na vlog tot ik 5 uur verder ben meestal haha. Monica Geuze blijft toch wel echt m´n favoriet. Deze ochtend heb ik dan ook alleen die van haar gekeken en bedacht ik me dat ik deze dag wat zinvoller wilde maken dan mijn normale dinsdag waarin ik er meteen tien kijk.

9. Plannen, schrijven, organiseren
Meestal na vlogs te hebben gekeken heb ik super veel inspiratie of zin om m´n leven helemaal weer op orde te krijgen. Zie links op mijn bureau mijn (te veel) notitieboekjes. In elk boekje schrijf ik weer iets anders op. Haha ik moet hier ook echt niet te veel bij nadenken, want dan lach ik mezelf uit. Vandaag heb ik mijn nieuwe agenda voor 2020 ingevuld en mijn morning routine dus uitgetypt zoals je ziet. Ook als ik weet dat ik die dag niet buiten kom hang ik even uit het raam om een frisse neus te halen 🙂 Het liefst zou ik willen dat ik elke ochtend de discipline had om even een wandeling te gaan maken buiten, maar nee, heb ik niet helaas.

10. Tijd voor het middagdutje
Als de ochtend voorbij is voel ik altijd een middagdutje opkomen. In de ochtend ben ik altijd super actief en in de middag slaap ik altijd zo de dag weg. Korter dan 3 uur zijn mijn middagdutjes niet haha. Dit was mijn morning routine voor vandaag en hoop dat je het leuk vond om te lezen! ❤ (En ja het klopt, ik heb nog niet ontbeten vandaag dus dat ga ik nú doen!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s