Mijn 10 quarantaine inspiratie tips (2020)

Nou, zo ben ik 3 dagen te laat met een blog posten en zo heb je er twee in één week. Maar wat wil je dan ook als je al bijna twee weken niks uitvoert. En daarbij…. heb ik eindelijk een nieuwe laptop! Echt mega, mega, mega blij mee en heerlijk dat wanneer ik een zin typ dat die er ook meteen komt te staan en niet pas vijf seconde later. Maar goed, ik heb de afgelopen tijd aardig wat gepost op mijn Instagram verhaal en kreeg over bepaalde dingen heel veel vragen, dus besloot ik een blog te maken gevuld met inspiratie 🙂

1. Pindakaas granola maken
Ik ben een echte fan van de Zweedse blogster Janni Deler en zij deelde dit super makkelijke recept. Het is echt goddelijk en zo klaar, dus hier even in het Nederlands:

Wat heb je nodig:

2 grote eetlepels kokosolie
2 of 3 grote eetlepels pindakaas (ligt eraan hoe gek je op pindakaas bent)
2 eetlepels honing
750 gram muesli

IMG_0901

Al roerend in een steelpannetje gooi je alles volgens die volgorde bij elkaar. Ondertussen verwarm je de oven voor op 175 graden. Als laatst gooi je de muesli erbij. Hierna verdeel je alles over het bakpapier en doe je het 12 á 15 minuutjes in de oven en tada, klaar!

IMG_0907

Ik eet het zelf met vanille soja yoghurt en doe er soms nog wat fruit bij. Echt een aanrader!

2. Puzzelen

IMG_0917

Afgelopen week heb ik volgens mij net zoals de rest van Nederland een puzzel gekocht en ben ik aan het puzzelen geslagen. Ik moet je zeggen dat dit nog best een uitdaging is met twee katten op de loer, maar goed, ik heb alle tijd om al die verloren puzzelstukjes elke ochtend te zoeken, dus geen probleem. Het is heerlijk ontspannend (soms ook niet), maar daarom drink ik er altijd een wijntje bij haha.

3. Kleuren voor volwassenen

IMG_0918

Wat ik al af en toe deed, maar nu veel meer doe is kleuren. Toevallig heb ik laatst mijn kleurboeken uitgezocht, want ik had er wel twintig liggen met daarin overal 1 gekleurde bladzijde. Beetje zonde, dus besloot ik te minimaliseren en koos ik mijn twee mooiste uit. Ik mag van mezelf pas aan een nieuwe tekening beginnen als de oude af is. Maar ook dit is super ontspannen… en doe ik ook met een wijntje zoals je ziet 🙂

4. Wandelen

Ik heb van de week even opgezocht hoeveel stappen men zou moeten maken per dag. Ik dacht dat dit altijd 10.000 was, maar het is dus eigenlijk 8000. Nog steeds veel, maar wel iets beter te doen. Ik weet dat ze adviseren om binnen te blijven, maar zo lang je, je aan de maatregelen houd is een wandeling maken gewoon toegestaan. Dus voel je, je prima, dan kan je best een ommetje om maken op een plek waar weinig mensen komen.

5. Sims 4 spelen (+ waar mijn pampas vandaan komt!)

IMG_0908

Ineens zag ik overal op socialmedia dat iedereen Sims aan het spelen was, dus moest ik dit ook weer hebben natuurlijk. Ik kreeg het als cadeautje van Nick en oh, wat verslavend! Er is nu een actie dat je het voor goedkoper kunt downloaden op de PS4.
Ook plaatste ik van de week een foto op Instagram van mijn nieuwe pampas. Ik had ze al in het bruin, maar wilde ze ook graag in het roze hebben. Hierop werd massaal gereageerd, dus jongens: Ze komen bij de Kwantum vandaan voor maar 9,95 🙂

6. Binnen sporten

IMG_E0916

Nou ik haat het echt om thuis te sporten, maar het is een idee om te doen tijdens je quarantaine. Ik deed mee aan een leuk danslesje op YouTube en kon niet meer. Ik gleed honderd keer bijna uit en die katten huppelde vrolijk mee tussen m’n benen door haha.

7. Spelletjes spelen

Ik ben echt gek op spelletjes spelen. Echt al m’n hele leven. Op het moment zijn dit mijn twee favorieten spellen. Skipbo en Keer op Keer. Ik vind het altijd leuk om het een beetje gezellig te maken, dus haal ik vaak een speciaal gebakje voor bij de koffie. Of als we in de avond spelletjes gaan spelen haal ik een iets duurder wijntje dan gewoonlijk en zet ik wat chippies op tafel.

IMG_0905

8. Bakken (mijn recept voor mijn bananen brownie)

Afgelopen week had ik een heerlijke bananen brownie gemaakt en hier wat foto’s van online gegooid. Ook hier kreeg ik vraag naar. Het recept is van Lekker&Simpel. Ik zal hieronder even een link toevoegen waar je het recept kunt vinden:
BROWNIE MET BANAAN

IMG_0904

9. Opruimen

IMG_0914

De afgelopen tijd in quarantaine heb ik nog meer opgeruimd dan dat ik al doe. Ik raad het echt iedereen aan, want het geeft zoveel rust. Al mijn spullen die nog geen vaste plek hadden in huis heb ik onderverdeeld in plastic bakken. Nu heb ik aparte bakken voor onder andere mijn versiering, gereedschap en gebruiksaanwijzingen van al mijn elektronische apparaten. Maar daar naast kun je natuurlijk ook het volgende bijvoorbeeld doen in het huishouden:

Kledingkasten uitzoeken
Muren en/of meubels verven
Schoonmaak playlist maken op Spotify
Keukenkastjes opnieuw indelen
Berging opruimen en organiseren
Interieur verschuiven
De lente in huis brengen

10. Genieten van de kleine dingen

Ik weet niet hoe snel ik straks het terras op moet rennen hoor wanneer dit weer mogelijk is, maar zolang dat niet kan probeer ik er het beste van te maken en vooral te genieten van de dingen waar ik normaal de tijd niet voor neem of niet bij stil sta. Ik zelf heb geen klachten en voel mij helemaal goed, dus voelt het als een vakantie in eigen huis en alsof ik heel veel vrijheid alsnog heb. Dus zo heb ik al van een paar zonsondergangen genoten zonder op mijn telefoon te zitten met een wijntje, geniet ik van al mijn tijd samen met Nick, knuffel ik mijn katjes extra veel, kijk ik de series die ik altijd al wilde zien, neem ik de tijd om te lezen, speel ik Wordfeud met mijn oma, bel ik dagelijks met mijn moeder, App ik veel met mijn vriendinnen, vind ik koken weer leuker dan normaal en doe ik eigenlijk alles wat ik wil en wanneer ik wil.. het enige wat ontbreekt zijn de gezellige uitstapjes, de etentjes buiten huis en mijn lieve baby’s van de opvang.
Maar aan alles komt een eind, dus ook aan Corona en hoop ik dat iedereen zo gezond mogelijk zal blijven ❤

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s